Posledná rozlúčka s predsedníčkou | Krásy našej obce

Mária Karoliová pracovala celý život ako učiteľka na 1. stupni základnej školy. Bola veľmi aktívna, viedla knižnicu, recitačné a divadelné krúžky, organizovala športové podujatia, súťaže a výlety, bola tvorcom kultúry. 

Po odchode do dôchodku zo Základnej školy v Kysaku vymenila deti za seniorov. Stala sa predsedníčkou Základnej organizácie Jednoty dôchodcov Kysak, kde sa jej organizačné schopnosti naplno prejavili. Naši seniori ožili, chodili na výlety, športovali, brigadovali a schádzali sa tak často, ako sa  len dalo.

Jej schopnosti si nemohli nevšimnúť na okrese a kraji a stala sa predsedníčkou okresnej organizácie Košice – okolie a významnou osobnosťou Jednoty dôchodcov na Slovensku, ktorú reprezentovala aj v zahraničí.

Členovia všetkých zložiek Jednoty dôchodcov na Slovensku a kysackí seniori prišli dňa 7.3.2016 pani Máriu Karoliovu odprevadiť na jej poslednej ceste.

Milá Mária lúčime sa s tebou, spomíname na dni a roky spolupráce s Tebou, ostávaš v našich spomienkach, za všetku Tvoju prácu Ti patrí naše uznanie a úprimné poďakovanie.